Openingstijden Contact Links

Blokhutten

Op het gebied van Blokhutten zijn er bij Smetsers volop mogelijkheden. U hebt een ruime keuze uit onze standaardmodellen,  door Smetsers zelf  ontworpen. Een aantal modellen zijn te zien in onze showtuin in Sint Oedenrode, waar onder meer overkappingen, prielen , blokhutten en speeltoestellen staan opgesteld.

Ook m.b.t blokhutten kunnen we aan al u wensen voldoen. U kunt kiezen uit een vierkant, rechthoek of 5 – hoek model. Afmetingen of hoogtes passen we moeiteloos (tot op de cm nauwkeurig)aan. Wilt u een extra raam, of de deur op de door u gewenste plek, een tussenwand, een zolder, u bepaald het, wij maken het!

De blokhutten worden vervaardigd uit 1e klas Noord Europees Vuren hout, dat onder druk geïmpregneerd wordt, hierdoor is het hout bestand tegen weersinvloeden en onderhoudsvrij. Een onbehandelde afwerking is ook mogelijk, in dat geval maken we gebruik van het duurzame Douglas hout.

Wij voorzien in het gehele proces. De blokhut wordt gefabriceerd in onze werkplaats en ter plaatse afgeleverd als bouwpakket of gemonteerd.
 

Wanden

De wanden bestaan uit blokhutprofiel, verkrijgbaar in een standaarddiktes van 28mm of 44mm. Deze worden geplaatst op hardhouten balken, optrekkend vocht veroorzaakt zodoende geen houtrot. Bij dit systeem worden de planken op elkaar gestapeld, en zijn geen spijkers of schroeven nodig.

Ramen & Deuren

Ramen en deuren zijn voorzien van enkel glas . We werken in principe met standaard afmetingen, maar ook deze kunnen natuurlijk weer moeiteloos aangepast worden. De deuren zijn voorzien van degelijk hang- en sluitwerk.

Dak

Het dak van de blokhut is voorzien van geimpregneerde  dakplanken (visbekdelen) met messing en groef, deze vallen strak in elkaar, zodat de kans op lekkage te verwaarlozen is.

Het dak wordt afgewerkt met dakshingels, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Bij de grotere modellen kunt u ook kiezen voor dakpannen. Het geheel wordt afgewerkt met een windveer.

Overstek

Alle blokhutten zijn te leveren met overstek aan de voor- en/of zijkant.

Bijvoorbeeld een zij-overstek om u fiets of afvalbakken droog weg te zetten

Of een voor-overstek (tot 200cm) die kan dienen als veranda waar u lekker onder kunt gaan zitten. We brengen dan  steunpilaren aan de voorzijde aan.

Opties

De blokhut kan voorzien worden van bloembakken en vensters. Het is ook mogelijk om een plankenvloer aan te brengen.

Ook kunnen wij zorgen voor regenwaterafvoer (dakgoten).

Ondergrond

Zorg ervoor dat voor de opbouw van uw berging of tuinhuis een stevige fundering is aangebracht die waterpas is. Dit voorkomt dat uw tuinhuis gaat verzakken, waardoor bijv. de deur gaat klemmen.