Openingstijden Contact Links

Houtverduurzaming

Wat is houtverduurzaming?
Houtverduurzaming is het behandelen van hout om het te beschermen tegen micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten. Dit gebeurt door het hout te behandelen met chemische middelen waardoor het hout langer meegaat.

Milieu
De zorg voor milieu staat al jaren centraal bij houtverduurzamingsbedrijven.De overheid in Nederland gaat hierin heel ver. Nergens in de wereld is de zorg voor milieuaspecten zover in praktijk gebracht als in ons land. Houthandel Smetsers laat zijn hout verduurzamen door Van Swaay Duurzaam Hout. Een gespecialiseerd houtimpregneerbedrijf, dat aan alle milieuvoorschriften voldoet.

KOMO – certificering
Geimpregneerd tuinhout van Houthandel Smetsers wordt afgeleverd onder KOMO-certificering. Dit waarborgt dat het hout volgens alle in Nederland geldende wetten en voorschriften is verduurzaamd met middelen die daarvoor zijn goedgekeurd en die geen gevaar opleveren voor de gezondheid.

Toepassingen

Tuinhout
Voor het gebruik van hout in de tuin is professioneel verduurzaamd naaldhout een goede en goedkope oplossing. Eindeloos zijn de variaties in hout waarmee de tuin kan worden verfraaid en ingericht.

Speeltoestellen

Speeltoestellen van hout dat onder KOMO – certificaat is verduurzaamd zijn veilig voor kinderen. Veelvuldig huidcontact en likken aan dit hout vormt geen gevaar voor spelende kinderen! Wij van Houthandel Smetsers vervaardigen onze speeltoestellen uitsluitend uit hout dat onder KOMO – certificaat is verduurzaamd.

Voordelen

Het grootste voordeel van verduurzaamd hout is dat het langer meegaat dan hout dat niet is behandeld. Verduurzaamd hout is goed overschilderbaar en heeft een goede vochtregulatie. Hierdoor ontstaan er minder scheuren en gaat het hout niet werken.

Maatwerk


Houthandel Smetsers mag zich met recht een specialist op het gebied van maatwerk noemen. In de lopen der jaren zijn talloze fraaie producten uit de werkplaats gerold en hebben klanten zich lovend geuit over ons werk.

Historie


De grondlegger van ons bedrijf is Janus Smetsers. In de tijd dat hij nog bij Kamp-Oda werkte in Sint-Oedenrode, had hij als hobby het maken van kinderspeelgoed, tuinbanken en kruiwagens. Begin jaren 60 start hij een Houtzagerij/Houthandel op.

Over ons


Houthandel Smetsers mag zich met recht een specialist op het gebied van maatwerk noemen. In de lopen der jaren zijn talloze fraaie producten uit de werkplaats gerold en hebben klanten zich lovend geuit over ons werk.