Openingstijden Contact Links

Maatwerk

Houthandel Smetsers mag zich met recht maatwerk-specialist  noemen.. Vooral het fabriceren van (middel)grote Buitenverblijven, Veranda’s en Overkappingen is ons op het lijf geschreven.. In de afgelopen  jaren zijn de meest fraaie producten uit de werkplaats gerold en hebben we vele mensen blij gemaakt met een prachtig op maat gemaakt bouwwerk. Particulieren zijn vaak onze opdrachtgevers, maar ook overheidsinstellingen, aannemers, projectontwikkelaars, hoveniers, timmer- en klusbedrijven, kloppen vaak bij ons aan.. Nagenoeg al onze bouwwerken zijn  van eigen fabricaat.

We hebben voortdurend te maken met specifieke wensen en eisen van opdrachtgevers. Doordat wij onze producten zelf maken hebben we alles van begin tot eind in eigen hand. Dit begint al bij het ontwerp, dit kunt u aan ons over laten maar u kunt ook zelf een ontwerp aanleveren..  Wij adviseren u op verschillende punten..

Denk aan, materiaalkeuze, juiste en verantwoorde constructie, de fundering onder het bouwwerk, dakbedekking en regenwaterafvoer , te plaatsen ramen en deuren, extra opbergruimte.. kortom, allerlei zaken die van belang zijn om uw aanwinst optimaal te benutten.. Door onze jarenlange ervaring weten wij inmiddels wat er mogelijk is en of het realiseerbaar is..

De offerte stellen wij vrijblijvend voor u op , komen we tot een akkoord, wordt gekeken of er professionele tekeningen gemaakt dienen te worden. Vaak wordt op de te bouwen locatie de situatie nog even in kaart gebracht en meten we het bouwwerk in.

Vervolgens gaan onze vakmensen aan de slag in de werkplaats, waar het bouwwerk zover mogelijk wordt voorbereidt. Uiteindelijk wordt uw aanwinst vakkundig ter plaatse afgemonteerd of – wanneer u het zelf op wilt bouwen- bij u thuis bezorgd.

Over ons 

 


Houthandel Smetsers mag zich met recht een specialist op het gebied van maatwerk noemen. In de lopen der jaren zijn talloze fraaie producten uit de werkplaats gerold en hebben klanten zich lovend geuit over ons werk.

Historie 

 


De grondlegger van ons bedrijf is Janus Smetsers. In de tijd dat hij nog bij Kamp-Oda werkte in Sint-Oedenrode, had hij als hobby het maken van kinderspeelgoed, tuinbanken en kruiwagens. Begin jaren 60 start hij een Houtzagerij/Houthandel op.

Hout-
verduurzaming


Houtverduurzaming is het behandelen van hout om het te beschermen tegen micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten. Dit gebeurt door het hout te behandelen met chemische middelen waardoor het hout langer meegaat.