Openingstijden Contact Links

Over ons

Houthandel Smetsers is actief op verschillende fronten.

1 van onze speerpunten is de Houtbouw, onze bouwwerken en producten worden in onze ruime  werkplaats voorbereid en indien gewenst op locatie afgemonteerd. Wij bieden veel mogelijkheden  op dit gebied. U kunt  zelf een ontwerp indienen of u laat dit aan ons over. Maatwerk is onze specialiteit, zodat wij in veel gevallen aan al uw wensen en eisen kunnen voldoen.

Wij ontvangen orders uit uiteenlopende sectoren, denk aan hoveniers, aannemers, projectontwikkelaars en overheidsinstellingen. Maar wij zijn er zeker ook voor particulieren! Als vanzelfsprekend  gebruiken wij alleen het beste 1e klas materiaal. Een bezoek aan ons bedrijf in Sint Oedenrode geeft u een kijkje in de keuken. Wij voorzien u graag van advies en stellen een offerte voor u op.

Bovenal zijn we een Houthandel.  Onze ruime voorraad  bestaat voornamelijk uit de volgende houtsoorten:  Douglas, Eiken en Vuren en Tropisch hardhout. Wij leveren uiteenlopende afmetingen en u hebt een ruime keuze uit lengtematen, meestal direct uit voorraad leverbaar. Smetsers beschikt over een Houtzagerij/schaverij, uitgerust met moderne machinale houtbewerkingsmachines, zodat wij u ook hier op maat kunnen bedienen. Verder vormt het zagen van  Douglas boomstammen tot schaaldelen en planken een belangrijk onderdeel. De Houtzagerij stelt ons in staat om u te voorzien van materialen zonder tussenkomst van anderen, waardoor we de producten voor een gunstige prijs kunnen aanbieden. ]

Houthandel Smetsers blinkt uit in zijn veelzijdigheid: Completer kunnen we het niet maken!!!

Maatwerk

 


Houthandel Smetsers mag zich met recht een specialist op het gebied van maatwerk noemen. In de lopen der jaren zijn talloze fraaie producten uit de werkplaats gerold en hebben klanten zich lovend geuit over ons werk.

Historie

 


De grondlegger van ons bedrijf is Janus Smetsers. In 1963 start hij een Houtzagerij/Houthandel op. In de eerste jaren legt hij zich toe op het zagen van boomstammen tot balken en planken.

Hout-
verduurzaming


Houtverduurzaming is het behandelen van hout om het te beschermen tegen micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten. Dit gebeurt door het hout te behandelen met chemische middelen waardoor het hout langer meegaat.