Openingstijden Contact Links

Prieelen

Een prieel biedt bescherming tegen zon en regen en dient bovenal functioneel , sierlijk en robuust te zijn. Houthandel Smetsers weet deze eigenschappen perfect te combineren. U kunt inspiratie op doen in  onze showtuin of u verrast ons met een eigen ontwerp. Uiteraard handelen wij ook in dit geval weer naar uw persoonlijke wensen en eisen.

Mogelijkheden zijn er volop:

  • 4-kant model
  • Rechthoek model
  • 6- hoekig model
  • 8- hoekig model

keuze uit

  • geimpregneerd Vuren of Douglas
  • onbehandeld Douglas

Verder kunt u kiezen uit verschillende indelingen:

– geheel open (robuuste houten staanders)
– gedeeltelijk open (houten staanders + wanden)
– aanbrengen van (extra) ramen, deuren,wanden
– combinatie van opbergruimte en open prieel

Op de zware dakconstructie worden geïmpregneerde dakplanken aangebracht (voorzien van messing en groef) en het dak wordt afgewerkt met dakshingels.  Bij een plat dak brengen we bitumen dakbedekking aan en wordt een boeiboord met aluminium daktrim geplaatst als afwerking van het dak.

Wanden worden aan de onderkant voorzien van een hardhouten onderbalk die extra bescherming biedt tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Door het gebruik van 1e klas Noord Europees vurenhout en Douglas, dat onder druk is geïmpregneerd, garanderen wij een zeer lange levensduur. U kunt kiezen uit verschillende wandbekleding, waaronder blokhutprofiel, rabatdelen en potdekseldelen.

Eventuele ramen en deuren zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardig hang-en sluitwerk en van glas.

Wij geven de voorkeur aan zware Douglas staanders, ( 120 x 120mm , 150 x 150mm of 200 x 200m )  Deze geven buiten extra dragend vermogen ook een robustere uitstraling aan uw prieel.