Openingstijden Contact Links

Tropisch hardhout

Toepassing

Bij Houthandel Smetsers maken we veel gebruik van tropisch hardhout. Het wordt verwerkt in een veel van onze producten. Zoals bergingen, vlonders, pergolas, tuinschermen, poorten, schuttingpalen, paardenbakken, wei-afrasteringen, speeltoestellen, vijverbakken en picknicktafels.

Het tropisch hardhout dat Smetsers gebruikt behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Dat wil zeggen dat het tientallen jaren meegaat.

Ook voor hardhout geldt dat we met grote voorraden werken. Dus zelden Nee-verkopen. Vlonderplanken, palen, regels, balken, piketten in diverse afmetingen en lengtes  zijn bij

ons standaard in het assortiment en dus altijd op voorraad. Ook voor geschikte schroeven en hardhout-olie bent u bij Smetsers aan het juiste adres.

Soorten & Eigenschappen

De meest gebruikte tropisch hardhoutsoorten bij Houthandel Smetsers op een rijtje:

Bankirai,  een zeer zware harde houtsoort voor toepassingen buiten en in zware constructies.

Angelim Vermelho, een harde,sterke en zeer duurzame houtsoort

Azobe, een zeer zware, harde houtsoort die door zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel gebruikt wordt in de waterbouw

Deze soorten zijn allemaal roodbruin tot donkerbruin van kleur. Voor vlonderplanken/brugdelen wordt verder gebruik gemaakt van een gelijkwaardige tropisch hardhoutsoort zoals Billinga, Garapeira, Massaranduba. Deze kunnen wat lichter van kleur zijn dan de bovengenoemde houtsoorten.